عدم تکمیل زنجیره ساختاری صنعت و دانشگاه، یکی از موانع توسعه علمی و اقتصادی کشورهاست. این امر موجب پیدایش شهرکها و پارکهای علم و فناوری از دهه ۱۹۶۰ابتدا در آمریکا و پس از آن در دیگر کشورهای جهان گردید که در ابعاد مختلف و با طیف گسترده ای از شرح وظایف به عنوان حلقه ای از زنجیره اقتصاد مبتنی بر فناوری توسعه یافتند. پارکهای علم و فناوری، نهادی اجتماعی و جایگاهی برای توسعه نوآوری های دانش محور از طریق مساعدت در تشکیل و تقویت بنگاه های اقتصادی کوچک و متوسط و بخشی از راهبرد اندیشمندانه و هماهنگ برای توسعه ملی محسوب می شوند. امروزه بیش از ۸۰۰پارک علمی، تحقیقاتی و فناوری در جهان فعالیت می کنند. پارکهای علم و فناوری علاوه بر امکان فعالیت شرکت های کوچک و متوسط دانش محور و کارآفرین در یک محیط اقتصادی، بستر لازم را جهت انتقال و توسعه فناوری، تولید با ارزش افزوده بالا، جذب سرمایهگذاری خارجی و ورود کارآفرینان و واحدهای صنعتی به بازارهای جهانی را فراهم می نماید. امروزه به پارک های علمی، به عنوان راه حلی برای مشکلات پیچیده توسعه اقتصادی، ایجاد شغل، رفع مشکل بیکاری، توسعه کسب و کارهای جدید و ارتقای فناوری در صنعت نگاه می شود. پارک های علمی، مکانیسمی برای ترویج و ترغیب نوآوری، تشویق صنعتی سازی مجدد و تضمین توسعه پایدار منطقهای معرفی شدهاند. از این رو، پارکهای علمی یا فناوری به طور قابل ملاحظه مورد توجه دولتها در سرتاسر جهان قرار گرفته اند. ایران نیز از این امر مستثنی نیست و در حال حاضر جهت ایجاد تعدادی پارک علم و فناوری در نقاطی از کشور برنامه ریزی شده که پارک علم و فناوری استان چهارمحال و بختیاری از جمله آنهاست و به عنوان سی امین پارک علم و فناوری کشور به خواست خداوند متعال در سال 1391 تاسیس و راه اندازی گردید.
انجمن بین المللی پارک های علم و فناوری یا به اختصار IASP یک سازمان جهانی است که هدف آن ایجاد یک پایگاه ارتباطی برای پارکهای علم و فناوری در سراسر دنیا و کمک به رشد توانمندی های پارکها و همچنین ایجاد فرصتهای تجاری سازی برای شرکتهای مستقر در پارکها میباشد.
پارک علم و فناوری استان چهارمحال و بختیاری افتخار عضویت در IASP و شرکت در جلسات سالانه گردهمایی پارکهای جهان را کسب نموده است.
ASPA یک سازمان بین المللی غیر دولتی است که در سال 1997 در ژاپن تاسیس شده و هدف از آن انجام توسعه مشترک در زمینه فناوری های علمی، صنعتی و اقتصادی در منطقه آسیا میباشد. از ماموریت های این انجمن میتوان به ایجاد فرصت های توسعه مشترک در آسیا از طریق انتقال تکنولوژی و نوآوری در منطقه و تشکیل یک جامعه آسیایی به منظور تبادل اطلاعات در زمینه های صنعتی، فناوری، فرهنگ و آموزش اشاره نمود.
پارک علم و فناوری استان چهارمحال و بختیاری افتخار دارد که از سال 2016 به این انجمن ملحق شده است.
تارا فراز کیهان
آوا درمان سپاهان
پزشک افزار پهناب کاسپین
مهندسین مشاور افق دید بیکران
کیمیاگر مهر
تعاونی دانش بنیان فنی و مهندسی زاگرس
بهاران شیمی بروجنR&D