• شنبه, ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۶:۳۱
  • اخبار
  • 2005 بازدید
  • بدون دیدگاه
تحقق شعار سال با به کارگیری فناوری، نوآوری و دانش بنیان شدن تولید

به گزارش روابط عمومی پارک علم و فناوری اسماعیل پیرعلی، رییس پارک علم و فناوری اظهار داشت: مقام معظم رهبری و رییس جمهور در حوزه دانش بنیان خطابه‌هایی دارند، می‌بینیم که هر ساله بحث شعار سال به نحوی به مباحث اقتصادی و بخشی از آن به تولید و نقش دانش، نوآوری و فناوری در حوزه تولید اشاره دارد.

وی افزود: به کارگیری فناوری، نوآوری و دانش بنیان شدن تولید و نقش دانشگاه‌ها، سرآمدان و نخبگان در تولید می‌تواند در جهت تحقق شعار سال تاثیرگذار باشد، البته نقش رسانه‌ها در آغاز این حرکت موثر بوده است.

پیرعلی در ادامه بیان کرد:  درسال ۸۸ قانون حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان در مجلس مصوب شد که قانون کامل‌تر در سال ۱۴۰۱ تحت عنوان قانون جهش تولید دانش بنیان با ۲۰ ماده به تصویب رسید و شورای نگهبان این قانون را تایید کرد، قانون جامعی که  اگر اهتمام به اجرایی شدن آن باشد می­تواند حمایت خای خوبی از شرکت های دانش بنیان را در برگیرد  توانست اندکی بحث حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان را پوشش دهد، این قانون به وزارت خانه ها و دستگاه های دولتی ابلاغ شده است اما از همه ظرفیت های آن استفاده نشده است.

وی تاکید کرد: باتوجه به اینکه کارهای بسیاری روی این قانون انجام شده، باید خلأهای قانونی که ممکن است در اجرا پیش بیاید برطرف شود، مثلا ردیف بودجه‌ای در بحث توسعه زیرساخت‌ها برای حمایت از شرکت‌های دانش بنیان که محدود بوده افزایش یابد و یا در سازمان برنامه و بودجه فصلی جداگانه برای حمایت از پارک‌های علم و فناوری اختصاص داده شود که نمایندگان نیز می‌توانند در بحث لایحه بودجه‌ و در کمیسیون تلفیق در این راستا کمک کنند.

پیرعلی اصافه کرد: خلأهایی در حوزه زیرساخت­های پارک علم و فناوری دیده می‌شود که توسط نمایندگان مجلس این ساز و کارها می‌تواند کمک شود و که هر چه سریع‌تر زیرساخت‌هایی شکل بگیرد.

وی در ادامه با بیان اینکه تمایل نداشتن سرمایه‌گذاری بخش خصوصی از شرکت‌های دانش بنیان از دیگر مشکلات موجود است، تصریح کرد: برخلاف تلاش‌هایی که در راستای جذب سرمایه‌گذار برای مشارکت یا سرمایه‌گذاری با شرکت‌های دانش بنیان انجام می‌شود، تمایلی از سوی بخش خصوصی در این زمینه وجود ندارد که البته یکی از دلایل عدم فرهنگ کارآفرینی . مشکلات تولید می باشد

رییس پارک علم و فناوری استان افزود: در برخی از استان‌ها این بحث پررنگ نیست، البته شاید به این دلیل است که  در بحث سرمایه‌گذار خطرپذیر موفق عمل نشده که لازم است فرهنگ سازی اتفاق بیفتد، از طرفی سرمایه‌گذاری یا سهام دار شدن در صندوق پژوهش‌ و فناوری موجب می‌شود که سرمایه صندوق افزایش یابد، بنابراین می‌توان تسهیلات بیش‌تری از صندوق کسب کرد و تنوع تسهیلاتی را افزایش داد.

پیرعلی بیان کرد: در حقیقت می‌توان گفت باید ضوابط به گونه‌ای تعریف شود که هلدینگ‌ها در حوزه دانش فنی در استان در امر سرمایه‌گذاری ورود کنند، زیرا این مساله نیاز کشور است و می‌تواند به سرمایه‌گذاری شرکت‌ها کمک کند، گرچه در بحث صادرات، بازاریابی و فروش باید حمایت‌ها از طریق سرمایه‌گذاران انجام شود.

وی پیشنهاد کرد که برای مردمی کردن شعار سال، از ظرفیت فارغ‌التحصیلان و اساتید دانشگاه در قالب شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور و نوآور استفاده شود. در این راستا، ضروری است که بخشی از سیاست‌گذاری‌های ابلاغی به فارغ‌التحصیلان حوزه‌ علم و فناوری و دانش‌بنیان اختصاص یابد.

پیرعلی افزود: برای نسل جدید که نسل متفاوتی هستند باید فضایی برای اشتغال آن‌ها انجام شود که لازم است دانشگاه‌ها، پارک‌های علم و فناوری و شرکت‌های دانش‌بنیان‌ برای هدایت و اشتغال نسل جدید برنامه داشته باشند و متناسب با برنامه‌ها منابع مالی تامین شود، یعنی از طریق سیاست‌گذاری‌ها رویکرد کارآفرینی در کارگروه اشتغال تشکیل می‌شود.

وی تاکید کرد: در برنامه سالانه پارک علم و فناوری شاخص‌ها تعریف شده و با کمک دانشگاه و بنیاد نخبگان برای برنامه‌های آتی دانشجویان و کمک به بخشی از فضای کسب و کار اقداماتی انجام خواهد شد، به شرطی که بخشی از سیاست‌گذاری و حمایت‌هایی که مربوط به تامین منابع مالی بوده فراهم شود.

پیرعلی در ادامه بیان کرد: در سال ۹۱ به مناسبت شعار سال در ماده ۳۴ بند دو در ضوابط اجرایی بودجه بیان شده بود که شورای برنامه‌ریزی مکلف است حداقل ۱۰ درصد اعتبارات تمکل دارایی‌های سرمایه استان را برای طرح‌هاو پروژه‌های دانش‌بنیان مولد و منجر به رشد اقتصادی اختصاص دهد، در آن سال در شورای برنامه‌ریزی استان طرح موضوع شد هر چند شورا برای پارک علم و فناوری مقاومت کرد اما با پیگیری‌ها و ارسال نامه‌ای از سازمان برنامه و بودجه موجب توسعه زیرساخت‌ها و کمک به شرکت‌های دانش‌بنیان و پارک‌ها شد، متاسفانه در سال گذشته این بند در ضوابط اجرایی بودجه قرار نگرفت، بنابراین اگر مجلس هر ساله در ضوابط اجرایی بودجه دولت را مکلف کند که ۱۰ درصد از اعتبارات مخصوصا در استان‌های کمتر توسعه یافته اتفاق بیفتد بسیار کمک کننده است.

بایگانی